Canicula, mai dăunătoare decât pare

Ce cald e zilele astea. Stau în casă și respir cu greu. Ventilatorul merge la maximum, dar nu face nimic decât să miște aerul. Asta și trebuie să facă, dar parcă îmi trimite aer cald pe mine. E groaznic de cald. Dacă ies afară, încă de la primul pas simt cum mă lovește căldura, deci nici nu se pune problema. Așa că ce facem când e cald?

Răspunsul este.. Nimic. Stăm în casă. Cei care pot, ar putea mege la ștrand sau la mare, însă și apa probabil e prea caldă la ștrand, iar dacă e să faci plajă, mai bine nu. Eu am pielea oarecum deschisă la culoare și mă ard repede. Îmi place să merg în zilele când soarele nu e atât de puternic.

Aș fi mers la bazin, acela e acoperit, dar acum e prea târziu. Soarele e atât de puternic.. și până acolo cred că fac o oră la circulația care e acum în centru. Ce pot să fac? Stau și beau. Apă, sucuri naturale, proaspăt scoase din frigider sau cu gheață. În rest, aștept să treacă timpul. O variantă pentru cei cărora le place alcoolul, ar fi o bere, sau două, sau trei, reci. Chiar și când iei halba aburită, simți cum te răcorești.

Dacă sunteți în concediu, cel mai tare ar fi să mergeți la munte undeva. Să vizitați zone la înalțime, răcoroase. Cel puțin eu asta mi-aș dori în acest moment. Nimic nu se compară cu un vânt răcoros, sau o după amiază însorită, dar cu maxim 25 de grade.

Lucruri la care doar pot visa acum, pe canicula asta. Îmi pare rău de acele persoane care trebuie să stea, să o suporte. Mă gândesc la șoferii de pe autobus, unde nu este aer condiționat și la muncitorii din oraș, tot orașul e spart și în reparații.

Lasă un răspuns