Ce monitor ți se potrivește?

Va mai amintiți acele monitoare cât biroul, de 15 inch și 17. Când vedeai unul de 20, era minune, era cât casa. Eu am avut unul ceva ani, a fost foarte ok, nu aveam pretenții. În ziua de astăzi sunt atâtea modele, diagonale, rezolutii, culori, panouri, de te doare capul. Nici nu știi ce să iei, iar până găsești o documentație bună, îți trece cheful de cumpărături.

Nu de mult au venit monitoarele led, au câteva beneficii, dar unul dintre cele majore este consumul de curent. Am avut un LCD de 19” ce consuma 45W, acum am un LED de 27” ce consuma 15W. E o diferență enormă.

Ceea ce ne interesează pe noi este prețul, dar la un preț mic nu se pot găsi monitoare de calitate. Pentru cei care se joacă e necesar un timp de răspuns cât mai mic și culori vii. Pentru cei cu pozele, e necesar un monitor cu contrast bun, culori realiste, timpul de răspuns nu prea contând. Acestea depind de panoul de pe monitor.

Un TN are unghiuri de vizualizare mai slabe, dar un timp de răspuns foarte bun, unul VA are unghiuri mai bune, iar timpul de răspuns este relativ bun. Cele IPS au unghiuri foarte bune de vizualizare, dar timpul de răspuns cam încet. Sunt și din acestea de gaming, nu zic că nu, dar se observă în preț.

Depinde și preferința pentru marcă, eu obișnuiesc să iau ceva cunoscut. Multe au probleme, multe au pixeli cu probleme sau morți. De exemplu, eu am unul care pe roșu arată negru, în rest se comportă bine. Am avut noroc, nu se observa mai niciodată, dar pentru așa ceva nu se schimbă, trebuie să fie un număr anume. E cam rău, dar nu e considerat un defect. Spor la cumpărături și documentați-vă înainte de a arunca cu banii.

Lasă un răspuns