Ceea ce vedem e doar suprafața lucrurilor

De câte ori nu ați fost invidioși pe faptul că vecinul sau colegul are o casă mai mare, mai mulți bani, o nevastă mai frumoasă, o mașină mai nouă, gazonul lui crește mai frumos și alte treburi de genul ăsta? V-ați gânit însă vreodată că tot ceea ce vedeți voi e doar suprafața lucrurilor și în interior s-ar putea ca toată așa-zisa bogăție să nu fie decât tristețe și suferință?

De câte ori nu ați fost triști, supărați, nervoși dar ați ales să nu arătați asta oamenilor din jurul vostru ci doar să vă prefaceți că totul e ok și nu ați pățit nimic dar de fapt in interiorul vostru să se dea o luptă cu propria conștiință sau cu mai știu eu ce alte lucruri?

Trebuie să rețineți că veți recolta semințele pe care le culegeți. Dacă veți planta ură, invidie, gelozie exact de aceste lucruri veți avea parte și nu va mai trebui să vă puneți semne de întrebare atunci când, deși vecinul are aceleași venituri ca tine, totuși are o casă mai mare, o grădină mai frumoasă și o mașină mai scumpă. Explicația e că el și-a folosit energia de care dispune pentru a construi și pentru a se dezvolta, nu pentru a urî alți oameni, pentru a fi invidios pe ei.

În încheiere vă recomand ca de fiecare dată când vi se pare că o persoană are mai mult decât voi și că vă este superioară din punct de vedere financiar să nu vă pripiți și să analizați puțin mai mult lucrurile, s-ar putea să descoperiți că de fapt voi, cu puținul pe care-l aveți, sunteți mult mai bogați. Și că tot veni vorba de bogăție, ceea ce vă pot spune sigur e că bogăția nu stă nicidecum în materie, bani, proprietăți ci în ceea ce aveți în suflet.

Lasă un răspuns