Cele mai frumoase orașe pentru a descoperi gastronomia din America Latină

America Latina este cunoscuta pentru faptul ca este un pamant care primeste gastronomii cu o bucatarie fina, picante si condimentata, cu diverse influente si combinatii unice ale produselor proaspete. Preparatele sunt bogate in savori, mirosuri si texturi si o multitudine de adrese de-a lungul continentului iti deschid portile pentru momente de neuitat.

Mexic si festivalul sau de savori
Capitala mexicana nu este doar un oras tentacular, este un loc privilegiat pentru oricine isi doreste sa descopere o gastronomie variata si bogata. Tacosul mexican este de neratat. Aceste clatite mici pe baza de faina de porumb sunt garnisite cu carne, guacamole, orez, legume, fasole rosie si capata forma unui delicios sandwich. In Mexic mai poti manca enchiladas. Restaurantele in care se servesc fructele de mare si peste sunt numeroase.

Lima, o mare varietate de preparate
Nu degeaba gastronomia latina este recunoscuta in intreaga lume. Un numar mare de orase precum Peru prezinta o gastronomie care nu lasa pe nimeni indiferent. La Lima, la fel ca in toata tara, preparatele reprezinta un melanj savant de mostenire ancestrala si note de modernitate.

Bogota, traditie si modernitate
Tara colorata, Columbia dispune de influente culturale diverse si conditii geografice si climatice propice culturii si elaborarii unei gastronomii excelente. In capitala tarii, numerosi sunt chefii care si-au lasat valizele pentru a deschide restaurante premium. De mentionat este patacon, bucati de banane verzi prajite si servite cu guacamole sau cu un amestec de rosii, ceapa si ierburi.

Buenos Aires, pentru iubitorii de carne
Buenos Aires este o destinatie apreciata de carnivori. Parillas reprezinta restaurante traditionale care servesc carne. Trebuie sa stii ca una din cele mai apreciate tipuri de carne este carnea de vita argentiniana. Pizza, paste si ravioli sunt in egala masura cautate in aceasta regiune. Pentru un moment dulce nu uita sa faci rost de alfajores, biscuiti pe baza de amidon de porumb.

Lasă un răspuns