Christmas Crossfire, o comedie neagră

Printre noutatile lunii decembrie pe Netflix se numara comedia neagra Christmas Crossfire, o comedie originara din Germania, realizata de catre Detlev Buck in care o poveste de iubire si de adulter se va transforma intr-un veritabil macel intr-un mic sat situat intr-o regiune izolata.

Christmas Crossfire spune povestea lui Sam si a lui Edda care s-au intalnit recent intr-un bar si care decid sa petreaca sfarsitul de saptamana impreuna, in satul din care provine tanara femeie. Odata sositi aici, Sam este martorul unei reglari de conturi in mijlocul padurii si reuseste sa il salveze de la moarte pe cel care a avut proasta idee de a se culca cu sotia lui Herrmann, un “mafiot” din regiune. Sam este mai apoi urmarit de oamenii lui Herrmann in timp ce Edda incearca cu disperare sa il gaseasca. Si, daca satul parea pustiu atunci cand au venit, acum va fi si mai gol deoarece cadavrele se inmultesc de la o ora la alta…

Povestea incepe bine. Intr-o realizare destul de clasica, urmarim povestea unei tinere femei, aventurile lui Sam si a lui Edda, care incearca cu disperare sa scape de furia unui anumit Herrmann, un barbat deosebit de periculos.

Katja, sotia superba a lui Herrmann este dorita de mai multi barbati si, in cele din urma, Sam se trezeste prins la mijloc intr-o reglare de conturi. Poate din acest moment filmul incepe sa fie putin prea serios. Inca de la inceput suntem scufundati in ceea ce ar trebui sa fie o comedie, insa scenariul refuza parca sa mearga inspre ceva mai amuzant. Trebuie sa asteptam o jumatate de ora pentru a avea parte de ceva amuzant, de un dram de nebunie. Si este pacat deoarece distributia este la inaltime.

La final nu putem decat sa spunem mare pacat. Filmul oscileaza intre comedie neagra sangeroasa si latura serioasa uneori prea prezenta. Intre un debut promitator si un final mai degraba reusit, Christmas Crossfire risca sa nu fie pe placul tuturor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?