Cum să dai randament mai mare

Am fost învățat încă de când aveam câțiva ani ca, atunci când îmi doresc cu adevărat un lucru, să fac (aproape) orice pentru a-l obține. Așadar după ce am mai crescut, când aveam nevoie de ceva, eram acel tip în calea căruia nu vrei să stai dacă te afli pe aceeași traiectorie cu obiectul de care are nevoie, serios. :)) Privind lucrurile dintr-o perspectivă puțin mai pașnică, se poate spune că eram foarte ambițios chiar dacă mă plictiseam repede de anumite treburi.

Atunci când se întâmpla să am un obiectiv foarte greu de atins și care necesită extrem de multă muncă randamentul meu începea să scadă. Na, cât poți lucra fără să obosești? Așa că mereu căutam să storc și ultima picătură de energie din mine pentru a-mi continua drumul și pentru a reuși.

La un moment dat însă am conștientizat că nu mereu e chiar cel mai indicat lucru să te extenuezi (atât pe plan fizic cât și mental) fiindcă s-ar putea să te îmbolnăvești iar lucrurile se vor complica. Așa că am început să iau pauze mai dese pentru a-mi încărca bateriile și pentru a-mi spori randamentul la muncă.

Deci, primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru un randament crescut e să te odihnești. Cu cât corpul și mintea ta sunt mai odihnite, cu atât vei fi mai eficient pe orice plan. După odihnă urmează relaxarea și lipsa stresului – uneori somnul nu e suficient cât să te și de-streseze.

În acest caz metodele diferă de la persoană la persoană. Mie, de exemplu, îmi place să mă relaxez plimbându-mă cu bicicleta, jucându-mă diverse chestii la pc sau citind cărți. Mai departe totul depinde de fiecare om, de situația în care se află, de lucrurile pe care le are la dispoziție și de ceea ce-și dorește.

Lasă un răspuns