Sfaturi pentru a scăpa de vicii

Dacă ați venit să citiți acest articol așteptându-vă la pastile miraculoase, la 50 de plasturi pe care să vi-i lipiți peste tot pe piele pentru a scăpa de ceva viciu, la discursuri motivaționale sau poze cu plămâni și creieri distruși atunci puteți ieși fiindcă nu e ceea ce căutați.

Ideea principală pe care trebuie să o rețineți încă de la începutul acestui articol (care, de altfel, nu va fi prea lung) e că nimic nu te poate influența mai mult să renunți la un viciu mai mult decât o poți face chiar tu. E corpul tău, e viața ta, sunt banii tăi, e timpul tău, e voința ta, e dorința ta! Ați prins ideea? Totul e al vostru deci doar voi vă puteți influența în mod pozitiv sau negativ. Așa cum a fost voința voastră când ați început viciul, la fel trebuie să fie voința voastră și când vă lăsați de el.

Lucrul pe care l-am observat la foarte mulți oameni e că a fost nevoie de o situație foarte gravă pentru a fi suficient de motivați să se lase de un anumit viciu. Unii s-au lăsat de fumat abia atunci când doctorul le-a spus că au plămânii făcuți praf. Alții s-au lăsat de alcool abia când au fost la un pas de ciroză, cu ficatul distrus.

Pentru a nu se ajunge acolo e suficient să-ți dorești cu adevărat să faci un lucru. Nu mai vrei să fumezi? Atunci din momentul ăsta pur și simplu nu mai fumezi nici măcar o țigară. Fără să te păcălești singur spunând că mai fumezi o singură țigară și fără să o iei treptat scăzând numărul lor fiindcă nu vei face altceva decât să te amăgești și-ți va fi mult mai greu să o faci.

În încheiere, cel mai important lucru, totul ține doar de tine! Indiferent de ceea ce faci.

Lasă un răspuns