Verifică starea laptopului prin câteva trucuri simple!

Sunt oameni care opteaza pentru achizitionarea unui laptop second hand. Inainte de a-l cumpara, in general, exista o intalnire intre vanzator si cumparator pentru a stabili cateva detalii si pentru a verifica starea de functionare a dispozitivului.

De asemenea, laptopul de la birou sau cel pe care oamenii il folosesc in scop business sau personal are nevoie din cand in cand de o verificare completa, astfel incat orice mica problema aparuta sa poata fi usor remediata.

Bateria laptopului este o componenta foarte importanta pe care utilizatorii trebuie sa o verifice. Pentru a face o verificare scurta si rapida, se recomanda instalarea unei aplicatii gratuite, denumite Ubnutu, cu ajutorul careia toate detaliile bateriei sunt prezentate in detaliu.

De asemenea, aceasta aplicatie va oferi informatii despre procesor, AC adapter. La baterie trebuie sa il intereseze pe utilizator partea Energy.

Hard diskul, o piesa cu o durata medie de viata intre 3 si 5 ani trebuie verificat din cand in cand, iar si pentru acesta exista un program special, denumit HDD Scan, un program mic, gratuit care necesita dezarhivare si poate fi folosit imediat.

Un alt aspect important din verificarea starii laptopului este temperatura componentelor din computer sau din laptop. Este vorba despre programe precum Speccy si Speed Fan, usor de instalat, gratuite care arata probleme precum acumularile de praf dar si schimbarea pastei termoconductoare.

Nu in ultimul rand, inainte de a cumpara un laptop la mana a doua sau de a verifica laptopul cu care utilizatorii urmeaza sa lucreze in urmatoarele luni, trebuie privit dispozitivul in ansamblu, pentru a urmari urme de deteriorare, pixeli morti pe ecran, orice urma ca laptopul nu este tocmai cea mai buna varianta pentru o folosire pe perioada indelungata.

Cu siguranta verificarea laptopului nu mai este o interventie dificila, ci mai degraba o optiune destul de simpla, care poate fi realizata in cateva zeci de minute, fara ajutorul unui specialist in domeniu, doar prin cunostintele proprii si informatii interesante gasite pe internet.

Lasă un răspuns